Resultaten project in Malawi met stichting Het Goede Doel

Het doel van het project is dat de beschikbaarheid van voedsel, met name voor kinderen, zal toenemen. De opbrengst van mais is sinds de start van het project in 2019 flink gestegen. Voorafgaand aan het project was de opbrengst 26.000 kg. De opbrengst is gestegen met een factor 3 tot 7. Het aantal boeren, dat op krediet zaden en kunstmest koopt, is gestegen van 50 naar 150. Helaas was in 2022 de opbrengst per boerin lager door extreme weersomstandigheden.

 
 

Er is een vergelijkingsproef met maisrassen uitgevoerd, die verschillen in resistentie tegen de maisstengelboorder. Er was een factor drie verschil in opbrengst tussen rassen, waarbij de lokale rassen de laagste opbrengst gaven.

 
 

Er is een demonstratie tuin aangelegd met tomaten, uien en bladgroenten voor aanvulling van de mais-maaltijd op de kleuterschool.

Het is een probleem dat de kunstmest steeds duurder wordt en dat de koers van de munt daalt. Het doel is dat het project uiteindelijk geen geld kost door terugbetaling van de leningen. Er is echter steeds meer geld nodig om kunstmest te kopen (door sterk stijgende marktprijzen).

 
 

Een oplossing wordt gezocht in gerichte bemesting na bodemanalyses en meer organische mest gebruiken.

Vorige
Vorige

S4F start financiering project Landbouwtraining jongeren in Malawi i.s.m. stichting Youthure

Volgende
Volgende

Update Fair Planet