Vervolgtraining Zimbabwe

De eerste 4 dagen van de training vonden plaats in januari 2021, waarbij Kucheza-trainers volledig op afstand aanwezig waren. Het Kucheza-team werkte nauw samen met Leo en Thamu, beiden trainers van Ebenezer Agricultural Training Center die in 2019 getraind zijn in de Kucheza trainingsgame en -aanpak. Samen hebben we ondanks de soms slechte internetverbinding een succesvolle training vol interactie kunnen geven.

We hadden in totaal 22 trainers van 4 verschillende organisaties: Hamara Business School, Africa Alive, TMG en Ebenezer Agricultural Training Centre. Hoewel alle deelnemers werken met kleinschalige boeren en/of aanstaande boeren, brachten ze allemaal hun eigen ervaring en perspectief mee in de training. Dit zorgde voor een interessante en levendige interactie, waardoor deelnemers ook van elkaar konden leren.

De deelnemers waren enthousiast met het spel bezig en hadden veel plezier tijdens de training. Ze gaven aan dat het hen hielp om theorie en praktijk met elkaar te verbinden en dat ze een hernieuwde kijk hebben op hoe ze kunnen omgaan met hun boeren/trainees in een coachende hoedanigheid (vergeleken met de focus op kennisoverdracht die ze gewend zijn). Sommige deelnemers gaven aan dat ze eindelijk hebben ingezien hoe belangrijk het voor boeren is om een administratie bij te houden en om kosten en winstgevendheid te berekenen. Hetzelfde geldt voor onderwerpen op het gebied van bedrijfsplanning en marketing.

De deelnemers kijken er erg naar uit om het spel en de aanpak in het veld te gebruiken. De training heeft hun interesse gewekt in de game based learning-aanpak en de trainers zijn van mening dat dit zal helpen om hun trainingen effectiever te maken. Tijdens de training begonnen de deelnemers van de verschillende organisaties al na te denken over hoe ze dit voor hun doelgroep kunnen implementeren en integreren in hun bestaande manier van samenwerken met de boeren. Tot de volgende training oefenen de deelnemers in het veld met wat ze hebben geleerd.

 
A7E52A97-65E2-42CB-B6E3-1C8E7185FB8B.jpeg
Vorige
Vorige

Update Fair Planet

Volgende
Volgende

Afsluiting Project Agrics Kenia